Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη

chicken-art_madonna_and_egg

Εκεί που το παιδί μαθαίνει φυσικούς νόμους θετικές επιστήμες και ορθολογισμό έρχονται οι γιορτές και τρώει τη μεγάλη φάπα. Τα Χριστούγεννα που αστράφτουν εξαιρετικά σαν παραμυθάκι αλλά ξεστομίζουν ζούρλιες για την παρθένο και τη λαχτάρα της να σώσει το ανθρώπινο γένος απ’ τις κραιπάλες και τα όργια δείχνοντας πως ο μεγαλοδύναμος δε γεννήθηκε ως κοινός θνητός μέσα στα σκατά και τα αίματα. Υπογραμμίζοντας πως ο θεάνθρωπος ήρθε στον κόσμο χωρίς φυσικό τρόπο παρά με σύμβολα αθωότητας λουσμένος και ποιητικό λόγο ως ασυνήθιστο λογοτεχνικό έκθεμα της εποχής των τόκ σόου του δρόμου. Τότε που το κήρυγμα ξεκολλούσε σοβάδες κι οι προφήτες ήταν οι τεχνίτες της ατάκας ετοιμόλογοι κι ετοιμοπόλεμοι γιατί άρχιζε να παίρνει κεφάλι το πείραμα κι η απόδειξη κι η διαβολεμένη αμφισβήτηση. Ο μέγας γραφιάς και σκιάχτης Ιωάννης της αποκάλυψης υποχόνδριος σφόδρα και ικανός να χρησιμοποιεί τις λέξεις ως ζώντες οργανισμούς με ικανότητα λαγωνικού όσον αφορά τις οσμές και τις σάρκες νεκρών ζώων μαγάρισε τον αρχαίο παγανισμό φτιάχνοντας έναν εφιάλτη στέρεο και συμβατό με το χάος που κυοφορούσαν οι συγκρούσεις της εποχής. Τα Σατουρνάλια έπρεπε να θαφτούν κάτω απ’ την κοπριά της βηθλεέμ.

Οι φλεγματικοί ιστορικοί μπάλωσαν τα παράδοξα της εποχής με το ιδεολόγημα της δικής τους χτίζοντας τους μύθους της επόμενης. Οι θρησκείες ξεφύτρωναν πάντα σαν τα μανιτάρια στο υγρό χωματάκι του δάσους μιας απελπισμένης ανθρώπινης ψυχής φυλακισμένης σε ένα σώμα πονεμένο που δούλευε για να συντηρεί τις εξουσίες και τα πολεμικά έπη. Κορμάκια πεταμένα στον καιάδα της μεταφυσικής μαραμένα λουλούδια σκορπισμένες στάχτες στʼ αυλάκια της γης. Πληθυσμοί μονάχα και στατιστικές όχλος αναιμικός που είχε τις αρρώστιες για οργή θεού και τον καυτό ήλιο που μαλάκωνε το δερματάκι του και χαλάρωνε τις αρθρώσεις του ως θεϊκό χάδι. Όμως παρότι ο κόσμος βυθίστηκε στη σκουριά του μεσαίωνα και τα σκοτεινά χρόνια προετοίμασαν τις σύγχρονες χούντες η ανθρώπινη πράξη έλυσε τη δυσκολία πολύ πριν να την επινοήσει η ανθρώπινη ευφυΐα.

Η θρησκευτική μισαλλοδοξία της μεσαίας τάξης πέρασε μηχανικά στο εργατικό προλεταριάτο το οποίο όταν άρχισε να στριμώχνεται στις πόλεις βαφτίστηκε στην κολυμπήθρα του παντοδύναμου όντος. Και μαζί με τη διάδοση του λαδιού στη σαλάτα που ήταν μέχρι τότε προνόμιο της αριστοκρατίας συνοδεύτηκε από έναν εκσυγχρονισμένο πλέον χριστιανισμό κατασταλαγμένο ως εργαλείο καθημερινής χρήσης. Έναν χριστιανισμό που κατάφερε μέχρι σήμερα να κάνει τους λεγόμενους μορφωμένους ανθρώπους να πιστεύουν σε όλων των ειδών τα απίθανα θαύματα διαστρέφοντας τα δεδομένα της επιστήμης τους έτσι ώστε να μη συγκρούονται έντονα με τους μύθους της βιβλικής γένεσης. Αυτή η συνωμοσία σιωπής που κάνει τη γνώση να προκαλεί συναισθήματα αγωνίας τόμου και δυσθυμίας. Αυτή η γνώση που μεταμορφώνει την τρυφερή σάρκα του παιδιού σε χοντρόπετσο ενήλικα. Αυτή η γνώση που χτίζει τα μικροαστικά οχυρά που αδυνατούν να διαμορφώσουν εν παραλλήλω μια κριτική αναστοχαστική εκτίμηση για τη φύση της γρανγκινιόλικης εξέλιξης των ανθρωπίνων θεμάτων. Αυτή η φαρσική δομή της εκπαίδευσης που τροφοδοτεί τα ιερά και τα όσια ενός πυρηνικού συστήματος εκμετάλλευσης με ιερατεία στρατούς κι ακαδημίες ισορροπώντας ένα πλήθος αντιφατικών στοιχείων απο τη φρίκη και την αγωνία ως τη χαρά και την ευχαρίστηση.

Για τους κρατούντες ο καυλωμένος είναι επικίνδυνος. Οι Εβραίοι κάνανε παρέμβαση στην ανθρώπινη φύση με ξυράφι. Η περιτομή απέβη ένα ασύλληπτο όπλο εναντίον της εξεγερμένης πλέμπας. Αυτής που απειλούσε το ιερατείο. Στην πολιτισμένη δύση βεβαίως η περιτομή γίνεται με το γάντι μέσω απαγορεύσεων. Οι δυτικοί δεν ψαλίδισαν κλειτορίδες έκαψαν όμως στην πυρά τις γυναίκες που αντιστάθηκαν. Σακάτεψαν και σακατεύουν με βιτριόλια όσους δε γουστάρουν. Οι αγάμητοι μητροπολίτες έχουν άποψη για το πώς θα γαμεί ο λαουτζίκος. Ο στρατός των καθολικών ιερέων είναι γεμάτος παιδεραστές. Στην αγία Αμερική οι προτεστάντες έριξαν το Δαρβίνο στον καιάδα.
Οι μπουρζουάδες κατάλαβαν πως χρειάζονται το χριστό περισσότερο απ’ το χωροφύλακα. Οι μπουρζουάδες που είδαν το λαό να σηκώνει κεφάλι πήραν μεγάλη τρομάρα και έριξαν στην αγορά την νέο-ορθόδοξη κουράδα πασπαλισμένη με ολίγη νεοτερικότητα. Κρύψανε πίσω απ’ τη δήθεν θεολογική επιστήμη τη λύσσα τους για τους επαναστάτες, τους αληθινούς ποιητές και τις οργανωμένες εξεγέρσεις. Στην πραγματικότητα αυτές παλεύουν καθημερινά. Η θατσερική ατάκα πως δεν υπάρχουν κοινωνίες παρά οικογένειες και επιχειρήσεις δεν είναι απλώς το νέο-φιλελεύθερο δόγμα αλλά η θεολογία του νέου καπιταλισμού το βιβλικό απόφθεγμα του νέου εργασιακού μεσαίωνα.

Οι θρησκείες πρόσφεραν πάντα απλόχερα χείρα βοηθείας στους νικητές. Όντας στην πρώτη γραμμή των υποκατάστατων θείων προϊόντων οι χριστιανικές εκκλησίες υιοθέτησαν κάτω από την πίεση του εμπορεύματος μια διεστραμμένη επίδειξη του χαμαιλέοντα χριστού. Γιος θεού, γιος παρθένας, δημιουργός άρτων και θαυμάτων ομοφυλόφιλος και πουριτανός πολιτικός ακτιβιστής κατήγορος και κατηγορούμενος δουλευτής κι αστροναύτης. Τον είδαμε έμπορο της στέρησης διανομέα χαρίτων αβράκωτο σοσιαλιστή φασίστα αντιφασίστα. Υπήρξε σε όλα τα εμβλήματα σε όλες τις σημαίες σε κάθε αυτοπεριφρόνηση στις δυο μεριές του ροπάλου στις περισσότερες θανατικές καταδίκες όπου στέκει εξίσου καλά στο χέρι του δήμιου όσο και στου καταδικασμένου. Έχει τη θέση του στα αστυνομικά τμήματα, τις φυλακές, τα σχολεία, τα μπουρδέλα, τους στρατώνες, τα πολυκαταστήματα. Χρησίμεψε σαν υποστήριγμα, σα δείκτης πορείας, σα σκιάχτρο για να εξακολουθήσουν να αναπαύονται οι νεκροί εν ειρήνη κι οι ζωντανοί γονατιστοί, σα βασανιστήριο και σα δίαιτα αδυνατίσματος. Θα χρησιμέψει ως πλαστικός φαλλός όταν οι έμποροι αγίων θα αποκαταστήσουν εμπορικά το αμάρτημα.

Ω ταλαίπωροι μωάμεθ βούδες κομφούκιοι θλιβεροί αντιπρόσωποι ανταγωνιστικών φιρμών χωρίς φαντασία και δυναμισμό ο χριστός κερδίζει σε όλα τα μέτωπα. Ω ανθρωπότητα! Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη!

5 σκέψεις σχετικά με το “Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη

  1. ~ Λίβελος εναντίον του κατινιάρη κολποείλωτα Αντωνάκου ~

    Είσαι η ζητιάνα ηχώ κάθε εκκοσμικευμένης λιμοκτονίας των πόθων. Είσαι η συμπύκνωση κάθε ουμανιστικής και νατουραλιστικής υστερίας. Είσαι ένα ένδοξο είδωλο στη σχιζοφρενοποίηση της επιθυμητικής διακλάδωσης εντός του καπιταλισμού, που αποσυνθέτει κάθε σημασία πέραν του ανόργανου σώματος και της χημείας του. Αντιπροσωπεύεις την ύπατη ταυτιστική νέκρα της δαναΐδειας ηδονής, στην πιο συντριπτική διαιώνιση των σημείων της. Αποϊεροποίηση, απάλειψη των παλίμψηστων μυθικών πηγών και των μυητικών ερώτων, ερήμωση της θρησκεύουσας συνουσίας, μέσα στον «δικαιωματικό» (καταπιεσμένο στην ουσία) μιμητισμό της απόλαυσης, αντιστροφή του φετιχισμού του εμπορεύματος στα κάτοπτρα ευνουχισμού κάθε ερμητικά ψυχωμένης ευλάβειας. Ολοκλήρωση του καπιταλιστικού φόνου της αύρας. Χαρμόσυνα στήνεις γκιλοτίνες για κάθε δεινό μυστικιστή- επαναστάτη που τινάζει αδιάζευκτα την εμπειρία του στο πολυάχτιδο τόξο της καύλας: απ’ το θείο έως τον κώλο κι απ’ την έλξη του Σταυρικού Πάθους ως τη διασταύρωση της δακρυσμένης κλειτορίδας. Ως φλεγματικός Πολύφημος που είσαι, βδελύσσεσαι την υπερβατική συμπληρωματικότητα οργασμικής φλεγμονής και μεσσιανικού παθιάσματος. Που να ηλεκτριστείς απ’ τη ζωή τη θρυλούμενη; Όσο για τον Χριστό, δεν μπορείς να νικήσεις (διότι προτού τον σκοτώσεις, θανάτωσε τη νέκρα των κατηγοριών σου εθελοντικά). Ο Χριστός είναι άπειρα ερωτικός και αδιάκοπος απ’ το προϊστορικό βεστιάριο των ιερογαμικών νυμφίων που ηλιοφαλλικά ανασταίνουν το έαρ, μέσα απ’ τις θρηνωδίες του εκστατικού διαμελισμού και της σταύρωσης. Αλλά αυτή είναι μια μύηση αίματος, μια επινίκιος θραύση του θανάτου οριστική στον αιώνα, μια νίκη κατά «του κόσμου τούτου» και της δεσποτικής του γλώσσας (υιοθετημένης από σένα) που μαγαρίζει κάθε όρεξη, καημό, διέγερση και μετάνοια προς την παντάνασσα απειροσύνη και τη σπερματική έκχυση της Χάριτος. Το κείμενο σου είναι η -αριστουργηματική- ελεγεία της καλπάζουσας κατάθλιψης που θέλει να διαιωνίσει τα θυμωμένα της βακτηρίδια, με θεατρικά εφέ κοινωνικοϊστορικών μανιχαϊσμών και δημοσιογραφική αρνησιθρησκία. Το κείμενο σου είναι μια λασπολογία ενάντια στη βαθιά καρδιά που διψάει παράδεισο, μια αντι-ουτοπία, ένας μηρυκασμός της επανάστασης, έξω απ’ την καταγωγή της στα λατρεύσιμα σημαίνοντα του Απείρου! Έξω από τους πόνους του μερικού, απ’ τις εξορίες του υπάρχειν κι απ’ τις ανατροπές του εργαλειακά βέβηλου. Η ποιητική της ηδονοπληξίας σου θα είναι πάντοτε μια ποδοπατημένη πόρνη, διότι της λείπει το ρίγος που προξενούν τα ένθεα ύψη και η διακορεύουσα στύση της Kundalini που εξανίσταται για λύτρωση κι όχι απλώς γι’ αυτοανάλωση. Ένας άλλος μύστης των καιρών μας, δαιμονικός ποντοπόρος μιας θεουργίας που βάπτισε κάθε σεξουαλικό ένστικτο, σμίγοντας την με κάθε απόληξη της μαγείας του, ανέκραξε για σένα και το σινάφι σου: Slaves Shall Serve…

    H Θρησκεία είναι η χοϊκή ανυποταξία στη θνητή έκπτωση, μέσα στους φαλλούς, τα ελέησον και τις μήτρες του ακατανόμαστου Τετραγράμματον! Μπαρούχ Α Σεμ – Ευλογητό το Όνομα του Εσόμενου!

    Μου αρέσει!

  2. Συγχώρεσε την πρόζα ενός καταραμένου Αββά που καιροφυλακτεί δρακόντειος, φιλόξενε σκύλε. Εκτιμώ τις δαγκωματιές σου, αλλά όχι το πως τις στρέφεις ενάντια σε ουσιαστική χλωρίδα, πλάι στα κατάξερα. Είμαι εδώ για να φλογίζω. Εβοί Εβάν…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s