Μαθήματα Γερμανικών

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

mauim

Τώρα που θα ’πρεπε ο λαός να μελετά κοράλλια και ερωτικά καλαπόδια εις τις ακτές και τα καλά καθούμενα της ελληνικής αβύσσου, μαθαίνει να σχολιάζει ιδρώτες Γερμανών, Ελλήνων, Σλάβων, Βρετανών που μεταδίδουν γεγονότα αγναντεύοντας φως ιλαρό κοιτώντας απ’ τους άμβωνες καναλιών τους σαλεμένους στα μάτια.

Τώρα που θα ‘πρεπε να μελετά ο λαός πως ζευγαρώνουν οι καλιακούδες στα καλαμπόκια στη δροσιά του πρωινού κάμπου και να ψάχνει αζιμούθιο τόπου για σεξ, μαθαίνει κοινωνική δικτύωση, ηλεκτρονικό εμφύλιο και πως εγώ μαλάκες μπορώ να φάω ελιές και τόστ αφού είμαι περήφανος αφού είπα το όχι και καθάρισα.

Τώρα που σε κάποιο καφενείο θα ‘πρεπε να ξαποσταίνει ο λαός και να περνάει αρχαίο καλοκαιράκι μεταξύ ουρανού και γης, ψάχνει ευκαιρίες στο Βλαδιβοστόκ, στη Ντόχα, στο σκανδιναβικό τόξο, μπας και ξανακολλήσει με λίγη θαυματουργή κόλλα Ούχου το σύμπαν του που έσπασε σε χίλια κομμάτια.

Τώρα που θα ‘πρεπε ως δημιουργός πολιτισμού, αυτός ο λαός, να ακονίζει αστεία στα χειλάκια ξανθιάς υπερβόρειας και να δείχνει πως γαμούν οι μεσογειακοί τις μελαγχολικές ψηλές παίζει τζόκερ, προ, ξυστό και φωτογραφίζει μουσακάδες, μπριζολάκια και τέκνα μανταλωμένα στις φαβέλες της επικράτειας για να γίνουν παρανάλωμα της μικροαστικής οφθαλμολαγνείας στο φουμπού.

Τώρα που θα ‘πρεπε να μυρίζει σκίνα και ζαβά αντηλιακά ως υποβάρβαρος χωνεμένος στην όση λαγνεία του χυτεύει το φαλλικό μελτέμι και να προσκυνά πεύκα, φοινικιές, βλεννογόνους, περιμένει ετυμηγορία και μέθοδο απόξεσης αμαρτιών απ’ τα τρήματα καλοζωίας που του πέταξε στα μούτρα η αγία ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τώρα που θα ‘πρεπε να μαθαίνει τα ελληνικά του κοντά στις θάλασσες και τα βουνά, μαθαίνει τα πληβεία γερμανικά του για να ξαναγίνει δούλος εκεί που η μόνη παρθενία είναι το κέρδος και το λάλημα της μονάδας μέσα στη φριχτή σιωπή.