Δεν μπορώ να προχωρήσω με τραβάν τ’ αρχίδιαμ πίσω

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

devm

Περίπου σαν από τρίτο χέρι λογοτέχνες έχουν καταλάβει τη βουλή. Η έκφραση μαύρη νύχτα, εδώ, σ’ αυτά τα μάρμαρα δίνει και παίρνει. Εδώ στα κοιμητήρια των ιθαγενών της αριστεράς η αρχιτεκτονική τού τίποτε χτίζει μεζονέτες.

Οι πλατφόρμες που είναι γεμάτες στάχτη και στοργική φροντίδα της εξουσίας που έρχεται, δένουν στο λιμάνι της αγωνίας του περήφανου λαού που περνάει κρίση ταυτότητας. Εδώ που το ακραία ταξικό γίνεται καραμέλα αλληλεγγύης προς τους φτωχούς απ’ τα σαγόνια του καρχαρία. Εδώ που γουργουρίζει το αριστερό λίπος πάνω απ’ την άβυσσο των συσχετισμών.

Εδώ που με αφοπλιστική αυθάδεια το σύστημα ξεπλένει τη σκατίλα με αριστερό απορρυπαντικό. Μα οι μπαρουτόμυαλοι πίστεψαν πως έγινε επανάσταση των γαρυφάλλων αλλά τους βγήκε μνημόνιο με εμπροσθοβαρή ανάπτυξη.

Τους βγήκε μέσα απ’ το σαρκίο του σαγηνευτή και του αρχαίου ελληνικού Κούρου ο παρδαλός νοικοκύρης που τον στρίμωξαν οι κουμπάρες των αγορών.

Ταπείνωσαν την Ελλάδα μας οι ξένοι για μια ακόμα φορά. Βεβαίως εμείς με την εμπροσθοβαρή μας αρρενωπότητα δεν παραβιάσαμε τις δυο κατακόκκινες γραμμές κι αυτό είναι επιτυχία. Τη φορολόγηση της εκκλησίας και τα εξοπλιστικά.

Ένα ελικόπτερο λιγότερο σημαίνει προδοσία της πατρίδας. Φορολόγηση του θεού σημαίνει κάψιμο στην κόλαση. Στάχτη και μπούλμπερη.

Βεβαίως μας βάλαν το πιστόλι στον κρόταφο και μας ατίμωσαν. Εμείς πηγαίναμε να βρούμε την Ευρώπη των λαών και βρήκαμε την Ευρώπη των λύκων. Ευτυχώς βάλαν το χέρι τους οι Αμερικάνοι, ο από μηχανής θεός της Ελλάδας και σώθηκε ο εγχώριος κομουνισμός και η αριστερή κυβέρνηση.

Γιατί κατά βάθος οι Αμερικάνοι είναι καλοί άνθρωποι. Βοηθούν. Και στον εμφύλιο βοήθησαν και στη χούντα και τώρα έμειναν άγρυπνοι για να υποστηρίξουν το εμπροσθοβαρές σχέδιο ανάπτυξης. Γιατί με το εμπροσθοβαρές σχέδιο ανάπτυξης θα σκίσουμε τον κώλο της άσχημης και αντιερωτικής Ευρώπης.

Εμείς έχουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, το Λαγανά, τη Χερσόνησο, το Φαληράκι. Έχουμε τη βαρειά μας βιομηχανία τον τουρισμό, για να έρχονται να ξερνάνε τα εγγλεζάκια και να κάνουν παρτούζες οι φιλήδονοι σκανδιναβοί.

Έχουμε κοψιά γκαρσονιού και καποτοσυλέκτη.

Έχουμε τους εφοπλιστές μας. Την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη την Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου που ο ηγέτης μας τους γλείφει το μουνί με μαεστρία για να μας πετάξουν κάνα ψιλό τώρα που ξεμείναμε.