Μεγαλυνάριον

αζ

Δεν μπορούμε να εξημερώσουμε τις μύγες αλλά μπορούμε ευκόλως να τις οδηγήσουμε στα σκατά. Μπορούμε μέσα στον ορίζοντα εξαπάτησης των αναγκών μας να πιστέψουμε πως η βαρβαρότητα είναι μια κάποια λύση. Μπορούμε να εκλέξουμε βουλευτές αλλά δε μπορούμε να εκλέξουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε υπομονή και να λουφάξουμε στην λευκή γενειάδα των σοφών, στα αποφθέγματα, στις σέλφις και στο φραμπαλά του λιτού βίου. Μπορούμε να δούμε τον υποψήφιο σωτήρα μας να μας υπόσχεται πως θα μας μείνει πιστός. Και μπορούμε να θυμηθούμε πως μας είχε υποσχεθεί το ίδιο πριν μας απατήσει με τον τραπεζίτη και τον καπιταλιστή. Με τον αρχιερέα και τον μεσίτη. Με τον αρχιεπίσκοπο και το Ραβίνο. Με τον εφοπλιστή και το βιομήχανο. Με τον δημιουργικό επιχειρηματία και τον οραματικό φεντεραλιστή. Με τον φωτισμένο μακελάρη και τον επίτροπο αχαλίνωτων οργασμών της οργάνωσης Κεφάλαιο Α.Ε. Και μπορούμε να δούμε τον υποψήφιο σωτήρα μας σαν χοιροβοσκό που μαζεύει τα γουρούνια του. Που φωνάζει τους ψηφοφόρους του να έρθουν να παραλάβουν τα ρουσφέτια τους. Τις αυταπάτες τους.

4 σκέψεις σχετικά με το “Μεγαλυνάριον

  1. Παράθεμα: Μεγαλυνάριον | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

    • Αγαπητέ Λασκαράτε

      ξέρεις καλά πως έτσι στήθηκε ο ντόπιος σοσιαλισμός(του κώλου). Και βεβαίως διαθέτουμε πλείστους κρατικούς υπαλλήλους εξομολόγους. Ε, όπως και να το κάνουμε δούλεψε το πασόκ.

      Μου αρέσει!

  2. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε πρ τοπόρο στη σύνδεση της κρατικής Ελληνορθοδοξίας με τον ελληνικό δρόμο για το σοσιαλισμό. Πάνω σε αυτά τσ θεμέλια πατάνε ο Αλέξης και ο Παναγιώτης που νομιμοποίησαν το άβατο των αφορολόγητων, αστρονομικού μεγέθους και πολύ αμαρτωλών ιερών θησαυροφυλακίων την ίδια ώρα που θρηνούν για το φτωχό και σοφό λαό που υποφέρει.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε