Αρχιτεκτονική βαθέως έρωτος

diast

Είναι πράγματα που δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ σε κανένα και γι’ αυτό τα εμπιστεύομαι σε όλους. Γράφοντας και ξεγράφοντας αυτό το αχτιδωτό παραλήρημα της αδιακρισίας των ιδιωτικών μας στιγμών.

Το σκηνικό από πυκνούς σωρούς άστρων που θάφτηκαν μέσα στην εικαστική γνάθο της γραμματοσειράς.

Μπροστά σ’ αυτό το αλληγορικό φόντο της θέας προς το μέσα Σώμα το βλέμμα του άλλου κατανοεί πως η ποίηση είναι ο ζουρλομανδύας της γλώσσας και πως κάθε εξομολόγηση είναι νοσταλγία μέλλοντος και παραγωγή καύσιμης ερωτικής ύλης για τις ανάγκες του παρόντος.

Ιστορίες πλεγμένες με φωνές πνευμάτων και τσόφλια αυγών που άφησαν πίσω τους οι αλαφιασμένοι προλετάριοι κάθε ορμόνης που κρυφακούει την κελαρυστή γύμνια της νεότητας.

Οράματα που τα κλιμακώνει η επανάληψη της θέασης της αβύσσου. Ο πόνος που ξετρυπώνει πεισματωδώς απ’ τα ορμητήρια της σάρκας κερδίζοντας ένα πολλαπλάσιο ανθρωπιάς μαγαρισμένης απ’ την μελαγχολική αλληγορία των σκέψεων.

Θεωρίες ανανεώσιμης ενέργειας γραπτών μηνυμάτων στο υπερπέραν του άλλου. Κι όλα αυτά για τη μια και μοναδική στιγμή που αξίζει να ζήσεις.

Για ολόκληρη τη φιλοσοφία της ζωής που μοιάζει ιδιότροπη απείραχτη γεροντοκόρη που θρηνεί τον αγάμητο παρθενικό της υμένα. Σπουδαία, σοβαρή και συμβατική όσο το αυτονόητο και άλλο τόσο διαδραστική με το γραμμικό χρόνο όσο η ανάγκη για ερμηνεία.

Τα ίδια τα ποιητικά μας λογάκια που ξεφουρνίζονται καθημερινώς μας μαθαίνουν φιλοσοφία και σκέψη. Διάγνωση που ο γυμνός εαυτός αλέθει για να βγάλει αλεύρι και να ταΐσει με ψωμάκι ομορφιάς το φροϋδικό παραπέτασμα.

Η επικίνδυνη πλάνη του νοήματος που αναθέτει στους υποτελείς του ρομαντισμού την ονειροπόληση στις όμορφες αστροφεγγιές.

Η γριά κότα υπεραξία που έχει το ζουμί και τρυπώνει στις υποθέσεις μας και γίνεται ο εκδότης της απλήρωτης εργασίας μας και κάθε τόσο φανερώνει την κρυφή σχέση ανάμεσα στο μέτρο των αγαθών και το μέτρο της ζωής, δηλαδή ανάμεσα στο χρόνο και το χρήμα.

Ανάμεσα στο χώρο που επιμελώς χτίζουμε εμείς για να ανακατέψουμε αυτά τα υλικά που θα συνθέσουν τις προσόψεις της κόλασης και του παραδείσου. Την αρχιτεκτονική βαθέως έρωτος.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αρχιτεκτονική βαθέως έρωτος

  1. Παράθεμα: Αρχιτεκτονική βαθέως έρωτος… « απέραντο γαλάζιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s