Ο Στόμας

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

o-stomas

Τρώμε απ’ το στόμα αλλά η τροφή πηγαίνει κατευθείαν στο στομάχι. Το στομάχι γεμίζει. Το στόμα δεν χορταίνει ποτέ.

Μιλάμε με το στόμα αλλά σκεφτόμαστε με το μυαλό. Το κεφάλι γεμίζει σκέψεις μπουχτίζει αλλά το στόμα εξακολουθεί να μιλά. Το στόμα έχει ανάγκη να απασχολείται είτε με τροφή είτε με λόγια.

Δεν είναι τυχαίο πως τα στόματα σταματάνε να τρώνε και σταματάνε να φλυαρούν όταν κάνουν έρωτα.

Οι άνθρωποι κάνουν έρωτα με το στόμα. Ο όρος στοματικός έρωτας είναι βλακώδης. Ο έρωτας είναι εξ ορισμού στοματικός.

Για να χάσετε κιλά λοιπόν θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε. Η καλύτερη μέθοδος αδυνατίσματος είναι ο έρωτας. Το φιλί αρκεί. Το φιλί είναι έρωτας. Φιληθείτε ένα τρίωρο τη μέρα και θα χάσετε κιλά.

Για να πάψετε να φλυαρείτε επίσης αρχίστε τα φιλιά. Τα γλωσσόφιλα. Το στόμα σας κάποια στιγμή θα πεινάσει και θα γλιστρήσει στο λαιμό του άλλου και τα στήθη του άλλου και στα γεννητικά όργανα του άλλου και στα πόδια του άλλου.

Το στόμα θέλει να φάει. Διψάει και θέλει να πιεί. Στον έρωτα το στόμα τρώει. Ο έρωτας ικανοποιεί την ανάγκη του στόματος για τροφή. Το στόμα έχει την ψευδαίσθηση πως τρώει.

Στον έρωτα μιλάμε αλλά δεν λέμε τίποτε. Δεν ικανοποιούμε ιδέες και δεν εκφράζουμε σκέψεις. Τα λόγια του έρωτα είναι τα πιο γελοία λόγια. Δυο τρεις τέσσερις λέξεις, αλλά το στόμα νομίζει πως μιλά νομίζοντας πως ικανοποιείται η ανάγκη του για ομιλία.

Η καλύτερη μέθοδος αδυνατίσματος λοιπόν είναι ο έρωτας.

Οι χοντροί άνθρωποι και οι φλύαροι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι οι πιο ερωτικοί άνθρωποι. Οι πιο σπουδαίοι εραστές. Γιατί είναι οι άνθρωποι που θέλουν μετά μανίας να ικανοποιήσουν το στόμα τους κι όχι το στομάχι ή το μυαλό τους.

Κοιτάξτε έναν χοντρό που τρώει ένα χάμπουργκερ. Στην πραγματικότητα κάνει σεξ με το χάμπουργκερ. Ακούστε μια φλύαρη κυρία και σκεφτείτε τι θα μπορούσε να δώσει στο κρεβάτι. Αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων αν ανακάλυπταν το χάρισμά τους θα ήταν οι πιο σπέσιαλ ερωτικές μηχανές.

Οι εγκρατείς άνθρωποι, οι λεπτόκορμοι, οι καλόγεροι, απασχολούν την ανάγκη του στόματος με άλλα μέσα. Γυμνάζονται, κάνουν νηστείες, δίνονται με πάθος σ’ έναν προγραμματικό αντιερωτισμό.

Οι άνθρωποι που τρέχουν ολημερίς κι ολονυχτίς στα γυμναστήρια είναι απεγνωσμένοι. Αντί για υγρά ερωτικά παράγουν συνεχώς ιδρώτα. Έχουν την τάση συνεχώς να αποβάλουν, χέζουν και κατουρούν απ’ το δέρμα.

Οι άνθρωποι που προσέχουν τη σιλουέτα τους είναι οι πιο τραγικοί και οι πιο δυστυχισμένοι. Κάνουν ποδήλατο στην κρεβατοκάμαρα και περπατούν στον κυλιόμενο διάδρομο. Τρώνε λάιτ καρκινογόνες ουσίες και μπιφτέκια χωρίς κρέας και γιαούρτι χωρίς γάλα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ερωτικοί. Να ευχαριστήσουν το στόμα τους και να ευχαριστήσουν και το στόμα του άλλου.

Όταν γαμάνε συνήθως για να κάνουν παιδιά ή επειδή πρέπει να το κάνουν κι αυτό δυο φορές τη βδομάδα δεν χρησιμοποιούν τη γλώσσα παρά ελάχιστα. Το στόμα είναι αμέτοχο. Ο ναρκισσισμός τους οδηγεί στον καθρέφτη.

Η εικόνα έχει αξία. Ούτε στόμα ούτε μυαλό ούτε στομάχι. Ούτε μουνί ούτε πούτσος. Εικόνα. Και πάλι εικόνα. Το στόμα πέφτει σε αχρηστία, τα χείλη μικραίνουν και μαραζώνουν και γίνονται αντι-ερωτικά. Η γλώσσα δεν καταλαβαίνει και πολλά. Μονάχα ο βραχίονας μεγαλώνει, γίνεται σελφοκόνταρο της ανάγκης να αρέσουν.

Εργαλείο ματαιοδοξίας ενός κορμιού που δεν νιώθει και δεν αισθάνεται κάτω από ένα φωτάκι που αστράφτει. Κάτω απ’ το φλας της δημοσιότητας μιας κοινωνικής διαστροφής που ελέγετο κοινωνική δικτύωση. Κάτω από ένα έστω ζοφερό κάλεσμα για γαμήσι αλλά χωρίς το γαμήσι.

Περιορίζω το στόμα μου για να αρέσω. Δεν τρώω πολύ και δεν μιλάω πολύ. Γιαουρτάκι και ατάκα.