Οι Χίλιοι Οργασμοί Της Ποίησης, 27-31

Αποτέλεσμα εικόνας για kolaz amerixan artist erotica

27

Οι νεαροί φιλόδοξοι ποιητές κάνουν εμβόλια υπνηλίας στο κοινό. Ένα ισχνό κοινό, που μυρίζει άρωμα και αριστερό μικροαστισμό. Ένα κοινό που δε μπορεί να καταλάβει τον πόνο μιας καθαρίστριας που καθαρίζει τους καμπινέδες τού Μεγάρου Μουσικής.

28

Εκατό φορές επανάληψη και χίλιες φορές τεχνική. Η ακαδημαϊκή ποίηση δε θέλει μπλεξίματα. Θέλει σιδερωμένα όμορφα ρούχα. Θέλει κάθε άντρας, γυναίκα, παιδί, να καταναλώνει μια ορισμένη ποσότητα ποίησης κάθε χρόνο για τη συντήρηση των κτιρίων της και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της.

29

Μητέρα, μονογαμία, ειδύλλιο. Πετάγεται βιαίως το μεδούλι απ’ τα σπασμένα κόκαλα. Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη. Η λατρεία για το συμφέρον. Για το ιλιγγιώδες νοικοκυριό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι τρελοί διεστραμμένοι και δυστυχείς. Κρέμονται απ’ τ’ αρχίδια της προθεσμίας κι απ’ τον δωρεάν πεθαμένο χρόνο του κινητού. Πακέτα συναρμολόγησης χαμένων στιγμών. Ο κόσμος που ζουν δεν τους αφήνει ήλιο να περάσει απ’ τις χαραμάδες τους. Μυρουδιές από λιβάδια να γλυκάνει τη λίμπιντο. Μητέρες και εραστές, απαγορεύσεις, πειρασμοί, μοναξιά, αρρώστια, πόνος, ανασφάλεια, φτώχεια. Όλα, τους εξαναγκάζουν να πρέπει να αισθάνονται δυνατοί. Και το αίσθημα της δύναμης-το οποίο τι άλλο είναι από έκφραση της απελπισμένης απομόνωσης του ατόμου-πως μπορεί να δημιουργεί ποίηση;

30

Ο αφρός της και ο ζύθος της. Αυτή που ανοίγει σαν όστρακο συλλέγοντας ερωτικούς αναστεναγμούς. Και σμίγει τη γη με τον ορίζοντα.

31

Ω θεία παρακμή! Ω ανεξιχνίαστε θάνατε! Δραπετεύω απ’ τη φυλακή του μυαλού μου κάθε που γράφω το ποίημα. Το ένα και μοναδικό. Γράφω για να βρω φίλους. Και γράφω για να χάσω φίλους. Και γράφω για να έχω καβάντζα λίγη ουτοπία.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι Χίλιοι Οργασμοί Της Ποίησης, 27-31

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s