Οι Χίλιοι Οργασμοί Της Ποίησης, 107-111

Σχετική εικόνα

107

Πάντα πρέπει να υπάρχουν μολύβια και χαρτιά και σπαρματσέτα πρόχειρα σ’ ένα συρτάρι. Μην εμπιστεύεστε τα καλώδια και την ατροφική υπερτροφία της επιστήμης. Και χωρίς ρεύμα πρέπει να σκαρφαλώσουμε στα μυαλά των ανθρώπων. Και χωρίς οθόνες πρέπει να γίνουμε ηγεμόνες του σάλιου μιας γυμνής. Μιας κόρης που σκαρφάλωσε στο κεφάλι μας.

108

Όλα τα επιτελικά σχέδια του Νίτσε σκόνταψαν πάνω στον τυφλό Όμηρο.

109

Μόνο όταν σπάσεις τα δάχτυλά σου απ’ τη φοβερή γροθιά που έδωσες στο σαγόνι του θεού θα καταλάβεις τι εστί ποιητής. Όταν ο γδούπος της ζωής παραγκωνίσει με λέξεις το σινάφι των Αγίων. Είμαστε πλανημένοι και αγύρτες. Αιρετικοί, αφού η ποίηση είναι η αίρεση των βαρβάρων που μάχονται τη βαρβαρότητα με τυπογραφικά και γραμματοσειρές. Η πιο ακραιφνής θεομαχία είναι το τσάκισμα κάθε ανθρώπινης αυταπάτης.

110

Η ποίηση έχει μεταθανάτια ζωή. Παλεύει πάντα να συνεχίσει τις χειραψίες μετά το Τετέλεσται. Ενθάδε κείται παρακείμενος ο Κανείς. Το πνεύμα πνέει αλήθαργο επάνω σε περγαμηνές και μάρμαρα, βιβλία και χαράγματα στις πέτρες. Τόσο πανούργος είναι ο ποιητής, που στηρίζει την κυριαρχία του μετά θάνατον, αλλά όχι με κόλπα και ντρίπλες και λόγια ομοτέχνων αλλά με οχτάωρο οργασμού, οχτάωρο πόνου και χαράς, οχτάωρο απώλειας και οδύνης. Και χύσιμο αβέρτα όπως μας δίδαξε ο όσιος φαλλός. Ο ζηλωτής κάθε αυτόφωτης ανυπαρξίας.

111

Τώρα εδώ ή εκεί δεν έχει σημασία. Οι πρωτόπλαστοι των ανθρώπων είμαστε εμείς. Η λογοτεχνία που γράφουμε θα συμβεί στο μέλλον. Μα την κλειτορίδα της οικουμένης. Ακροβολισμένοι, ασυντόνιστοι, μοναχικοί εθελοντές, συντελεστές μέλλοντος αγεωγράφητου απ’ τους ατσίδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s