Τέμενος

Σχετική εικόνα

Αν υπάρχει κάποιος που επιβουλεύτηκε το ψωμί του ποιητή, αυτός είναι ο αναγνώστης, ο διψασμένος ακροατής, που έζησε μέσα στους αιώνες αγκαλιά με το χάρτη των μύθων που κακοφόρμιζαν κάθε τόσο μέσα στην αδυσώπητη επιβίωση.

Ο Όμηρος μέσα στις ζώνες της επιστράτευσης και του πολέμου, οδηγεί με τάξη τα τάγματα που ακολουθούν χωρίς να μετέχει στα δρώμενα, αδιάφορος για τα βάσανα και τις χαρές των ανθρώπων.

Η Σαπφώ περιστοιχίζεται από τον πρωινό της ανήλικο θίασο, αφήνοντας την πάχνη της οδύνης και της λατρείας στα κορμάκια που άλεσε ο ήλιος, λικνίζοντάς τα, πάνω στη χαρωπά μεθυσμένη αιώρα της φαντασίας και της αλήθειας.

Ο διάβολος της εξέλιξης και της επιθυμίας χοχλάζει σαν το βοδινό κρέας μέσα στα διυλιστήρια της Ελευσίνας.

Η γνώση είναι μια υπόθεση δύσκολη και ηρωική.

Ο Σοφοκλής στέλνει το βασιλιά Οιδίποδα στα σκοτάδια όπως ο διαλεκτικός υλιστής στέλνει το βέλος του στο μέλλον.

Καθρεφτιζόμαστε στα υγρά και στις εκκρίσεις μας γελώντας δυνατά.

Όπως ο Ηράκλειτος στις όχθες του Ηριδανού κοιτάζουμε τα νερά που κυλούν μα πάντα μένουν. Δεν πολιτευόμαστε στην Αγορά και στα media, όχι από διανοητική υπεροψία και μέθη, αλλά γιατί δεν θέλουμε να μαγαρίσουμε την ψωλή μας με τα σκατά και τα κάτουρα των γελωτοποιών και των βασιλιάδων τους.

Μονάχα βλέπουμε τους άντρες στο τραχύ τους κυνήγι για τα βυζάκια της Λυσιστράτης και τις γυναίκες βυθισμένες στην οδυνηρή αναμονή του οργασμού. Της Ειρήνης.

Αγνές μέσα στην άγνοιά τους αλλά και εξαγνισμένες μέσα στη γνώση τους. Να παίζουν με τα σκυλόδοντα του καλοκαιριού δίπλα στους αντιδραστήρες και τις Χιροσίμες.

Να πολεμούν τον πόλεμο με τη γλώσσα και τα χρυσά φτερνιστήρια των σκελιών τους.

Να είναι η μια και μοναδική θρησκεία η μήτρα τους.

Όλα τα χρώματα της ανθρώπινης πέτσας να γίνονται γλώσσες της φωτιάς και τα χίλια λιμάρικα σκυλιά των φιλήδονων φράγκων να λυσσάνε, πνιγμένα, στους απροσπέλαστους βυθούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s