Οι Χίλιοι Οργασμοί Της Ποίησης, 135-143

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Χίλιοι Οργασμοί Της Ποίησης 135

135

Αν δε χαθείς μες στη δράση θα είσαι συνεχώς παρόν μέσα στην απελπισία. Η δράση εδώ είναι μια ποιητική συλλαβή ή ένα βλέμμα δουλεμένο στον απόηχο της ομορφιάς των σκληρών γεγονότων. Η τριβή με τον καθημερινό δαίμονα, εκεί που τα πάθη ξεπορτίζουν στα υγρά θάμνα.

136

Γράφουμε στα γραφεία μας, αλλά οι λέξεις ξεκινούν από ζοφερές αίθουσες αναμονής. Στρεπτόκοκκοι, βομβαρδιστικά και ελεημοσύνες χορεύουν και στροβιλίζονται γύρω απ’ την πελώρια εντερική συσκευή που ονομάζεται καπιταλισμός και οσμίζεται το φρέσκο κρέας. Κρέας για τα κανόνια και την ποίηση. Κρέας για τα διαμερίσματα και τις ακαδημίες. Ο άνθρωπος εδώ είναι μόνο κρέας. Κι ίσως χρειάζεται να βαδίσει στο μεσημβρινό που χωρίζει τα δυο ημισφαίρια της αυταπάτης και της αλήθειας για να μάθει τις ανυπολόγιστες προοπτικές του.

137

Αν χάσεις την επαφή με τον εαυτό σου έχεις χάσει την επαφή με το σύμπαν. Κάθε ιερή συλλογικότητα είναι αποτέλεσμα σεβασμού της μονάδας. Αν η μονάδα είναι εξευτελισμένη τότε η συλλογικότητα είναι βαρβαρότητα. Τανκς.

138

Μέσα σ’ αυτό το τρελό σφαγείο ο ποιητής παλεύει να ελευθερωθεί. Με αγωνία προσπαθεί να ξύσει από πάνω του το παρελθόν. Είναι ειδικός στις πατροκτονίες και πάντα λαμπερός σημαιοφόρος όλων των αρνήσεων. Είναι πολλές φορές η υγεία της κοινότητας, γιατί έχει συγκεντρώσει πάνω του όλες τις αρρώστιες. Είναι ο αιματηρός βασιλιάς του ήλιου που ξεβράζεται σε μιαν αλλότρια πραγματικότητα.

139

Εδώ, αυτές οι γραμμές, ελκύουν τους τυραννισμένους και τους παραισθησιακούς, τους μανιακούς κάθε αλύτρωτης στιγμούλας που έσβησε σαν βεγγαλικό μες στο άγριο καρναβάλι των ενστίχτων. Εδώ, αυτές οι γραμμές, δεν είναι για να εντυπωσιάσουν γκομενάκια όλων των φυλετικών αποχρώσεων και όλων των σεξουαλικών παραπτωμάτων. Εδώ κάθε λευκή τρίχα είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τον άλλο κόσμο. Μια λογοτεχνία της δριμύτατης διαύγειας των καλών προθέσεων, ανθρώπων που επιθυμούν να σβήσουν πάνω στο γαμήσι.

140

Η ευτυχία μας έγινε η αντιγραφή της ευτυχίας κάποιου άλλου. Γι’ αυτό οι αλητήριοι γραφιάδες γίνονται χλευαστικοί και λιβελογραφούν και ανεβάζουν τα ναύλα για να περάσει κάποιος το κατώφλι τους. Εδώ για να μπείτε δε θέλετε λεφτά και επιταγές και δάνεια. Εδώ το εισιτήριο είναι η λογαριθμική έλικα της άρνησης όλων των βεβαιοτήτων. Εδώ το εισιτήριο είναι η πάναγνη καυλοπυρέσουσα οδύνη. Χνώτα λαχτάρας για τον ερωτότροπο βίο.

141

Κάθε τρελή ποιητική ιδέα είναι μιαν ελπίδα για την ανθρωπότητα. Οι επαναστάτες ξεκινούν ποιητές και καταλήγουν υπάλληλοι. Ξεκινούν τρελοί και καταλήγουν γνωστικοί. Δηλαδή κατεστημένα, με βίο ανθόσπαρτο από εξαναγκασμούς. Με βίο φιγουρίνι και διδακτικό μένος. Εμείς που κάναμε αυτό, εμείς που πιάσαμε το θεό απ’ τ’ αρχίδια και λοιπά και λοιπά. Πάντα Εμείς κι Εσείς και η οσία γραφειοκρατία ανάμεσά μας.

142

Χαριεντιζόμαστε με τη νεκρή ύλη των ειδυλλίων της καθημερινής ζωής. Ο αναγνώστης αγοράζει πάθη άλλων, μιαν απόμακρη και ανώνυμη ζωή άλλων. Απίθανες ιστορίες που φέρνει στη ζωή μια λιγδιάρα πρόστυχη μαία.

143

Ακαδημία: εκεί που πηγαίνουν τα ποιήματα όταν πεθαίνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s