Ο Τζών Κέννεντι ήταν ένα κάθαρμα

ο τζον

Οι πουλημένοι δημοσιογράφοι ανέκαθεν έθρεφαν τον ελληνικό λαό με σκατά. Κι ο ελληνικός λαός τους έκανε εικόνισμα. Ποικιλώνυμες μικροεξουσίες υποσκάπτουν καθημερινώς τις εύθραυστες συνειδήσεις των νεοελλήνων. Η χούντα που επενέργησε σαν λέπρα κι έδωσε τη σκυτάλη στη φασιστική Δεξιά και κατόπιν στον πουτσαρά Αντρέα, κατάφερε να μαγαρίσει δια παντός τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα των ελλήνων. Άφησε πίσω της ερείπια εθνικής περηφάνιας και γύψινα μαϊμουδίστικα εκμαγεία ηρώων απ’ τις γιορτές της ΕΣΑ. Παρελάσεις για το μπανιστιρτζή όχλο που ιεροκρυφίως συγκινείται απ’ τους ηγέτες του και ξεπέφτει στα μαντριά των κομμάτων. Μα κυρίως άφησε μια γενιά που αγοράστηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο απ’ τον ξένο παράγοντα. Από τις χορηγίες Φόρντ μέχρι τις καμουφλαρισμένες υποτροφίες και τις προοδευτικές σκατούλες των αντιστασιακών του Πολυτεχνείου, φτάσαμε στο αμερικάνικο όνειρο της ψωροκώσταινας. Σε έναν τρόπο ζωής φορεμένο βίαια πάνω απ’ τα τσαρούχια και τη φουστανέλα. Από την βαριά πολιτισμική πολιορκία περάσαμε στην ακραία πολιτική υποτέλεια του θείου Σαμ. Οι οργανικοί, έλληνες διανοούμενοι, έγιναν οι καρακάξες κάθε αμερικανιάς. Οι πεινασμένοι δημοσιογράφοι, τουτέστιν οι αποτυχημένοι συγγραφείς, τρύπωσαν στα μεγάλα συγκροτήματα βγάζοντας κάθε φορά λάδι τα αφεντικά τους που άρχισαν να ελέγχουν με δεσποτισμό την αγορά, την κουλτούρα, την εκπαίδευση, την υγεία, τα μπουρδέλα, ακόμα και την επιστασία του Αγίου Όρους, γνωρίζοντας πόσο σπουδαία μπίζνα είναι η ορθόδοξη σκουληκαντέρα. Οι αστικές φυλλάδες και τα ακριβοπουλημένα ΜΜΕ ορθώνονται μπροστά μας σαν ένας ανυπέρβλητος μηχανισμός προπαγάνδας. Εκεί χτίζεται κάθε μύθος και κάθε βερνικωμένη αγιογραφία των σπουδαίων πολιτικών αντρών. Μια απ’ τις πιο σιχαμένες αγιογραφίες είναι αυτή του καθάρματος που ονομάζεται Τζων Κέννεντι. Γιατί ο Κέννεντι υπήρξε ένα σπουδαίο κάθαρμα που ο κυρίαρχος καπιταλιστής αποφάσισε να τον κάνει ήρωα για να τον πουλάει ως οσιομάρτυρα της δημοκρατίας στους ξεσχισμένους απ’ την αμερικάνικη πολιτική λαούς. Αυτούς τους λαούς που έχουν βάλει στον κώλο τους του πυραύλους Κρουζ. Αυτή τη λεβεντογέννα Κρήτη που γίνεται κάθε τόσο ορμητήριο εγκλημάτων πολέμου αλλά κάνει την πάπια γιατί έχει αγοραστεί με τα φράγκα της τουριστικής χλαπάτσας. Κανένας βρωμερός πολιτικός αναλυτής δεν αναφέρει τα εγκλήματα του Κέννεντι, κάνοντας γαργάρα το πώς αυτό το πουλέν του συστήματος της αμερικανής ελίτ διακρίθηκε για τις αποφάσεις του, που έκαναν την προεδρία του ολέθρια και καταστροφική για τους λαούς του κόσμου. Ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 1961 και από τον Μάρτιο του 1961 ο Κέννεντι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπλων από τα μεγαλύτερα σε καιρό ειρήνης. Διπλασίασε τον αριθμό των πυρηνικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αύξησε τον αριθμό των στρατηγικών βομβαρδιστικών και των άλλων πυραύλων, και τετραπλασίασε τις μονάδες ανατρεπτικού αγώνα που ονομάστηκαν « αντι-ανταρτικές » .
Τον Απρίλιο , διέταξε να ανατρέψουν την επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο. Αμερικανικά βομβαρδιστικά, βαμμένα με κουβανέζικα χρώματα επιτίθενται σε κουβανικές αεροπορικές βάσεις στο νησί και καταστρέφουν τα αεροσκάφη στο έδαφος, ενώ τα πολεμικά πλοία του, υποστηρίζουν την απόβαση στο νησί από μια ομάδα 1.500 Κουβανών εξόριστων, που είχαν χρηματοδοτηθεί και εκπαιδευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την CIA . Αυτή η «εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων», που διαπράχθηκε κατά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, τελειώνει ευτυχώς με την αποτυχία των ΗΠΑ και των μισθοφόρων τους . Ωστόσο ο Κουβανικός λαός είχε να θρηνήσει 176 νεκρούς και 4.000 τραυματίες.
Τον Αύγουστο του 1962, ο Κέννεντι εξαπέλυσε την Επιχείρηση Ranch Hand, έναν χημικό πόλεμο εναντίον του λαού του Βιετνάμ, που συνίσταται στην εξάπλωση στα δάση και τις καλλιέργειες , ενός «αποφυλλωτικού», γνωστού και ως «Πορτοκαλί Παράγων». Μέχρι το 1971, σχεδόν 80 εκατομμύρια λίτρα αποφυλλωτικά αδειάστηκαν στο Νότιο Βιετνάμ, κυρίως με τα αεροπλάνα. Έχουν μολυνθεί περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εκτάρια δασών και εδαφών. Ο «Πορτοκαλί Παράγων», ο οποίος περιέχει διοξίνη, αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο. Τα πρόσωπα που εκτίθενται μπορούν να αναπτύξουν καρκίνους διαφόρων τύπων ή, στην περίπτωση των γυναικών, να γεννήσουν παιδιά με σπάνιες και τερατώδεις δυσμορφίες. Μερική ή ολική απουσία των άκρων, το κεφάλι δυσανάλογο, κορμί με δύο κεφάλια, απουσία εγκέφαλου … Αυτά τα παιδιά συνεχίζουν να γεννιούνται σήμερα, επειδή οι γενετικές μεταλλάξεις που αποκτήθηκαν από όσους έχουν μολυνθεί μεταδίδονται στους απογόνους τους. Σύμφωνα με τις αρχές του Βιετνάμ, 800.000 άνθρωποι είναι ακόμα άρρωστοι, λόγω της έκθεσής τους σε διοξίνες και 150.000 παιδιά πάσχουν από δυσμορφίες. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ηγέτες της IG Farben, η οποία παρήγαγε το αέριο Zyklon B, που χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου. Δεν θα ήταν λοιπόν φυσικό και οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι υπεύθυνοι για τη διασπορά του «Πορτοκαλί Παράγοντα» στο Βιετνάμ να έχουν την ίδια τύχη; Φυσικά, όχι μόνο δεν είχαν την ίδια τύχη αλλά γίνανε και ήρωες. Βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ, για τον δημοκράτη Κέννεντι αλλά ούτε μια αράδα για τα εγκλήματά του. Οι δουλοπρεπείς έλληνες έχουν δώσει σε πλείστους δρόμους και πλατείες το όνομά του. Και στήνουν στην επέτειο της δολοφονίας του γιορτές μνήμης και πανηγυράκια. Καμία κρίση και κανένα μνημόνιο δεν πρόκειται να ξυπνήσει τον μαστουρωμένο λαό. Απ’ τα ψίχουλα της αμερικάνικης βοήθειας ξεπέσαμε στην παντόφλα των ευρωπαίων που με περισσή βαρβαρότητα κουνάνε το χοντρό τους δάχτυλο στους ετοιμοθάνατους παρίες που δεν πρόλαβαν να γίνουν καν γκαρσόνια και γκαρσόνες.

7 σκέψεις σχετικά με το “Ο Τζών Κέννεντι ήταν ένα κάθαρμα

  1. H αναφορά σου στους 2 τραβεστί «κυρίους» Πέογλου (Αντρέα και Κέννεντι) μου θύμισε μία ταινία του Ramón Salazar με τίτλο: 20 centímetros !

    Αυτή η σουρεαλιστική Ισπανική ταινία του 2005 αφορά τη ζωή του Adolfo -κατά κόσμον … Marieta- που μαζεύει χρήματα για να τακτοποιήσει με χειρουργική επέμβαση το .. υποτιθέμενο πρόβλημα των 20 εκατοστών, που καθορίζει την ανδροπρέπειά του, επειδή φιλοδοξεί να μεταπηδήσει τελικά σε καθεστώς … τρανσεξουαλικότητας !

    Σε χαιρετώ με ένα μικρό μουσικό απόσπασμα από την ταινία:

    20 centímetros (2005)

    ΥΓ. Φαντάζομαι να είναι προφανής η αναλογία της μετάβασης, είτε στο σοσιαλισμό ή στη τρανσεξουαλικότητα. Κόβουμε ότι βρούμε μπροστά μας, κι’ όποιον πάρει ο Χάρος …

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Γιάννη

      ξέρεις, ίσως, καλλίτερα από μένα πως ο όλεθρος δεν αντιμετωπίζεται με τσιτάτα. Κι ο καθημερινός μας καημός μαζί με την επιβίωση είναι και η σύνθεση των δυνάμεων που μπορούν να τον ανατρέψουν. Η απάντηση είναι πάντα μέσα στις κοινότητες των ανθρώπων. Η συναναστροφή φέρνει πάντα το καινούργιο. Εκεί στις ειλικρινείς σχέσεις και στις δημιουργικές συγκρούσεις πλάθεται αυτό που δε βλέπει ο μικροαστός με τα μυωπικά γυαλιά του μικροσυμφέροντος και του κουτσομπολιού και της γκρίνιας. Όταν οι άνθρωποι ευθυγράμμιζαν τις ανάγκες τους και το κοινό τους συμφέρον κάναν επαναστάσεις και πετούσαν στα σκατά τη σαβούρα αιώνων. Τους καλούς τρόπους, που στην πραγματικότητα ήταν ο χαλκάς που περνούσε η εξουσία στις ποδοπατημένες ψυχούλες που δούλευαν στα χωράφια της. Όταν ο μέσος νεοέλλην φουκαράς δέχεται πως είναι φυσικό φαινόμενο το να ζει το ένα τρίτο του πλανήτη ξεκολιάζοντας τα υπόλοιπα δυο τρίτα έ, θα έρθει η ώρα να λουστεί τις πεποιθήσεις του με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Κι ίσως μάθει κάτι απ’ αυτό. Σα να λέμε χρειάζεται επαγρύπνηση για να μη χάσεις αυτό που κατέκτησε ο παππούς σου με αγώνες και χρειάζονται νέοι αγώνες για να μη σου ποδοπατήσουν τη ζωή………… Αυτή η απλή συνθήκη που είναι καθολική νομίζω πως είναι η απάντηση. Δηλαδή η απάντηση, πάντα και βασανιστικά, στο αίνιγμα της ζωής είναι μία και μοναδική Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ……….

      αντ.αντ

      Μου αρέσει!

  2. Παράθεμα: Ο Τζών Κέννεντι ήταν ένα κάθαρμα | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  3. Παράθεμα: Ο Τζών Κέννεντι ήταν ένα κάθαρμα | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

  4. Μου αρέσει Αντώνη, πολύ. Μισανθρωπικό και τόσο αληθινό.

    Λίγο με προβληματίζει βέβαια αυτή η ιδεατή εικόνα της παράδοσης, των κεκτημένων και των προγόνων…Ολοι τα ίδια σκατά. Σκατά ο άνθρωπος. Και αγάπη βέβαια. Κυριώς του εαυτού. Χαμένο είδος.

    Πιάσε κανα κοψίδι…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε